Placuszki z serii: końcówki mąk do zużycia i dwa banany już bardzo dojrzałe. Wyszły przepyszne, a dodatkowo mają w sobie tyle dobrego! Do podania w towarzystwie owoców. Idealne do wzięcia w teren.
Placuszki owsiano-gryczano-orkiszowe
100 gramów płatków owsianych
50 gramów mąki gryczanej
30 gramów mąki orkiszowej
30 gramów mąki z tapioki
2 dojrzałe banany
łyżka siemienia lnianego
2 łyżki oleju rzepakowego
3-4 świeże daktyle
szklanka wody
Wszystkie składniki blenduję dokładnie na gładką masę. Placuszki smażę na patelni, bez tłuszczu, do zarumienienia z każdej strony.
Do podania w towarzystwie owocu lub musu owocowego (np. truskawek zmiksowanych z łyżką gęstego mleka kokosowego!).
Smacznego!
(Visited 1 668 times, 1 visits today)