Lato nieubłaganie zbliża się ku końcowi i choć przed nami jeszcze wiele ciepłych dni, to z początkiem września zaczyna się klimatyczna jesień. Nie wiem jak wy, ale ja bardziej od lata na straganach kocham chyba tylko jesień na straganach, a szczególnie tę wczesną, już teraz przebijającą się wśród ostatnich borówek, brzoskwiń czy malin.
Co kupować jesienią, jeśli chcemy jeść sezonowo, świeżo i tanio?
Warzywa:
Cukinia
Kukurydza
Brokuł
Brukselka
Jarmuż
Kalafior
Czosnek
Dynia
Kapusta
Fasolka szparagowa
Fenkuł
Cebula
Grzyby
Kalarepa
Karczoch
Marchewka
Szpinak
Bakłażan
Burak
Papryka
Pomidor
Seler
Szczaw
Ziemniak
Cykoria
Pietruszka
Patison
Owoce:
Śliwki
Gruszki
Jabłka
Winogrona
Jeżyny
Żurawina
Pigwa
Kasztany
Zdjęcie: unsplash.com
(Visited 746 times, 1 visits today)