Lubię pisać o prawach zwierząt, ekologii, minimalizmie, wegańskim i wegetariańskim jedzeniu, zaletach roślinnego odżywiania − nawet w ciąży i podczas laktacji, karmieniu piersią, życiu w stylu slow, kosmetykach, które są cruelty free, adopcji psów i kotów, ekomacierzyństwie, rodzicielstwie bliskości i byciu blisko natury, nawet w wielkim mieście.
W kwietniu 2019 roku wydałam swoją pierwszą książkę „Mama na roślinach”, w której rozprawiam się z mitami diety wegańskiej i wegetariańskiej podczas ciąży i karmienia dziecka piersią. Piszę też dużo o przygotowaniu do porodu, połogu, karmienia naturalnego. „Mama na roślinach” to także mnóstwo przepisów na proste i roślinne dania, które szczególnie są ważne w tym wymagającym czasie. Nie znajdziecie u mnie mitycznej „diety mamy karmiącej” – przepisy pełne są orzechów, strączków, świeżych warzyw i owoców. Są także idealne dla dziecka podczas rozszerzania diety.
Poza blogiem możecie mnie poczytać w IgiMag:
Co cię czeka, gdy ograniczysz jedzenie mięsa?
Wegański schabowy, czyli po co nam „mięsne” nazwy roślinnych potraw
Domowe maseczki kosmetyczne w wegańskiej odsłonie
Wegańskie kosmetyki do pielęgnacji, bez których nie wyobrażam sobie życia
Mięso bez mięsa. Wegański rzeźnik zawodem przyszłości?
Dziecięce książeczki, które uczą empatii i szacunku do zwierząt
Na blogu Stowarzyszenia Otwarte Klatki:
Pięć rzeczy, które warto wiedzieć o chowie klatkowym
Ile czasu zajmuje firmom wycofanie jajek pochodzących z chowu klatkowego?
Mój artykuł „Ekologia na talerzu” dla FUSS.