Śniadaniowe, pożywne, o pięknym, pomarańczowym kolorze − owsiane smoothie, które pachnie kokosowo i jest pełne beta-karotenu ♥
Marchewkowo-kokosowe smoothie z płatkami owsianymi
200 ml soku marchewkowego jednodniowego (lub świeżo wyciśniętego)
5 łyżek płatków owsianych
1 zamrożony banan
2-3 łyżki gęstego mleka kokosowego
3 łyżki wiórków kokosowych
garść rodzynek
kilka migdałów
cynamon
wanilia
kardamon
imbir (suszony lub kawałek świeżego)
mleko roślinne
1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
Płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały i rodzynki zalewam napojem kokosowym (lub jakimkolwiek mlekiem roślinnym) i odstawiam na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Namoczoną mieszankę miksuję z sokiem marchewkowym, mlekiem kokosowym, mrożonym bananem i przyprawami na gładką masę.
Na zdrowie! ♥