Druga odsłona placuszków z kaszki manny – w smaku obłędna (ja jestem wielką fanką połączenia: banan i masło orzechowe). Są idealne do wzięcia ze sobą na spacer jako przekąskę. Tak się nagadałam na tę kaszę mannę, a okazuje się, że ciągle coś z niej robię!
Placuszki z kaszy manny:
szklanka kaszy manny (suchej)
dojrzały banan
duża łyżka masła orzechowego
2 łyżki oliwy z oliwek
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka mleka roślinnego
Wszystkie składniki blendujemy na gładko i odstawiamy na 10 minut. Smażymy na suchej lub posmarowanej delikatnie oliwą patelni.
Uwaga! Z podanych proporcji wyszły mi aż 24 placuszki, ale dość małe, więc jeśli chcecie mniejszą liczbę, to dopasujcie proporcje odpowiednio.
Smacznego!
(Visited 19 850 times, 1 visits today)